ул. Лъчезар Станчев 5, Софарма Бизнес Тауърс | office@scs-fr.bg | 02/915 06 81 BG | EN

5, Lachezar Stanchev Str., Sopharma Business Towers | office@scs-fr.bg | 02/915 06 81 BG | EN

Blog

Поддържайте добра хигиена на носната лигавица

Хигиената на носната лигавица и носа е много важна за здравето на човека, но повечето от нас се сещат за това, чак когато проявят симптоми, като запушен и течащ нос и сухота и дразнене в областта на горните дихателни пътища. Поддържането на оптимална хигиена на носната лигавица е важно, защото въздухът, който вдишваме се овлажнява и затопля, благодарение на носа, за да стигне до белите дробове овлажнен и затоплен до температурата на тялото. Носът е своеобразен филтър, който отстранява замърсителите, като вируси или бактерии, прахови частици и други, посредством задържането им в носната лигавица. Тялото се освобождава от замърсеният носен секрет, чрез кихане, кашляне или преглъщане, след което лигавицата произвежда нов секрет. Когато обаче сме настинали, боледуваме от грип или пък имаме алергия, лигавицата на носа отича, а той не може да отстрани излишното количество произведен секрет.

Профилактика на носа и носните кухини

Порфилактиката на носните кухини може значително да намали вероятността от инфекции на горните дихателни пътища, които са изключително често срещани, особено през студените месеци на годината. Спрейовете с разтвор на морска сол са отлично решение, както като способ за хигиена, така и като съпътстваща лечението профилактика, когато сме болни.

Как да изберем най-подходящия спрей за нос

Назалните спрейове Марисол са специално създадени да се грижат за хигиената и здравето на носната лигавица, като можете даизберете измежду няколко варианта, според нуждите и предпочитанията си. Всички спрейове Марисол съдържат разтвор на морска сол и са обогатени с природни микроелементи. Те са в практични разфасовки по 50 милилитра и са снабдени дозатор, за максимално удобство при употреба.

Marisol Imuno е обогатен с Цинк, което спомага и за подсилване на общия имунитет. Цинкът, който се съдържа в разтвора, е олигоелемент, който успокоява възпалението на носната лигавица и действа като антиоксидант. Цинкът е важен фактор за правилното функциониране на сетивата на вкуса и обонянието.

В случаите на раздразнена и увредена назална лигавица, се препоръчва употребата на Марисол Panthenol, който е със съдържание на калций и Д-Пантенол. Този продукт подобрява процеса на епителизация в областта на носа и подпомага възстановителните процеси.

Marisol Sensitive е обогатен с екстракт от листа на алое (Aloe vera), растение, което съдържа натурален гел, който има антивъзпалителни и имуностимулаторни свойства. Гелът от алое съдържа витамините С и Е, както и минералът цинк, благодарение на които действа регенериращо при раздразнена назална лигавица, и може да намалява отока на назалната мукоза.

Marisol Fresh e обогатен с етерично масло от евкалипт, което се препоръчва при профилактика на симптоми, като запушен нос настинка, грип, бронхит, синузит, астма, възпалено гърло и други. Освен това, евкалиптът е мощен антисептик, поради което успешно се бори с инфекциите.

Marisol Hypertonica е хипертоничен разтвор, характеризиращ се с уникално съдържание на морска сол. Концентрацията на солта в този разтвор съответства на солеността на морската вода. Тъй като разтворът е хипертоничен, в сравнение с физиологичните течности на човека той съдържа повече сол. След прилагане на разтвора, той бързо и ефективно изцежда водното съдържание в областта, което е причината за отокът на мукозата, като той бързо намалява, дишането се улеснява. Ефектът е вследствие на осмотичния ефект на хипертоничния разтвор. Той е предназначен за хора с проблемна физиологична функция на носната лигавица. Улеснява симптомите на назална конгестия, като в същото време няма ограничения по отношение на продължителността на приложението му, тъй като не уврежда лигавицата на носната кухина и има висока толерантност.

Използвайте Стерилен Физиологичен разтвор за нос

Когато говорим за хигиена на носа и носната лигавица, най-често се сещаме за спрейовете за нос. Едно допълнително решение за поддържане хигиената не само на носа, но и на очите, особено при бебета и малки деца са стерилините физиологични разтвори. Marisol Sterile е стерилен физиологичен разтвор под формата на удобни, индивидуални монодози, съдържащ натриев хлорид (морска сол) и пречистена вода, който е предназначен за ежедневна хигиена на носа и очите, като има овлажняващо и почистващо действие. Монодозите са изключително практични, тъй като позволяват затваряне на всеки флакон, в случаите, когато не е използвано цялото

18.02.2015 Standard Posts
About adminscs

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • one × 2 =